Vyvanse si Adderall – cele doua instrumente pentru ADHD

Medicii prescriu cele doua medicamente – Vyvanse si Adderall – pentru a trata ADHD (tulburare de hiperactivitate cu deficit de atentie). Vyvanse si Adderall sunt psihostimulanti si sunt primul lucru pe care il veti primi de la medicul dumneavoastra daca va vor diagnostica cu ADHD.

Medicamentele functioneaza in acelasi mod – va afecteaza sistemul nervos central si cresc numarul de neurotransmitatori din creier. Aceasta creste cantitatea de dopamina si norepinefrina – substantele responsabile de gandire, planificare si concentrare.

Pentru oamenii normali, acest lucru ar actiona ca un stimulent, motiv pentru care aceste medicamente sunt atat de abuzate. Cu toate acestea, pentru pacientii cu ADHD adevarati, acest lucru reduce de fapt hiperactivitatea si impulsivitatea, facand mult mai usor sa va concentrati si sa acordati atentie sarcinii la indemana.

Cu toate acestea, presupunerea ca Vyvanse si Adderall sunt practic aceleasi este pur si simplu gresita. Chiar daca scopul lor este acelasi si functioneaza similar, exista unele diferente importante.